sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Juu juu juustossa löytyy!


Vegaanijuustolöytö ja pari herkkuravintolaa!

Luulen, että nyt on tulossa sellainen vegaanijuusto, jossa on tarpeeksi makua ja rakennetta niin, että sitä voi käyttää ruuanlaittoon, salaatteihin ja perinteisesti leivän päälle ilman nokan nyrpistelyä. 
 
Gastromessuilla törmäsin Porlammin vegemiehiin, joilla oli maistattaa useampaa sorttia.  Löytyi cheddar-, gouda- ja emmental- ja kreikkalaistyyppinen sekä vegeplussa, jonka perusraaka-aineet ovat maissitärkkelys ja kookosöljy. Vege plus sopii erityisesti salaatteihin. Maistoin kaikkia ja suutuntuma oli tosi hyvä.  Erityisesti tykkäsin cheddarista.  Vege plus on ymmärtääkseni jo kaupoissa, ja muut ovat tulossa päivittäisruokakauppoihin (paitsi ei Lidliin) juhannukseen mennessä.  Kannatta ruveta jo nyt kyselemään omalta kotikauppiaalta, onko sinne tulossa  näitä tuotteita.  Facebook sivulle varmaan päivitetään aikataulua, joten sinne kannattanee liittyä. https://www.facebook.com/porlamminvege/ Suomalainen tuote, laktoositon, gluteeniton, maidoton ja soijaton. Saatavilla raasteena, viipaleena ja palana.  Eivät pahukset antaneet minulle pakettia kotiin, sain vain maistella murusia. Muruset olivat kyllä sen verran hyviä, että päätin jakaa kokemuksen vaikken lahjuksia saanutkaan. (en kyllä pyytänytkään) Sen sijaan sain hyvän salaattireseptin, olkaa hyvä.  Neljälle hengelle.
500 g vegeplusjuustoa kuutioiksi leikattuna, 1 nippu lehtikaalia, 1 kypsäksi keitetty parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi pilkottuna, 1 kesäkurpitsa suikaleina, puolikas kurkku siivuina, 2 avocadoa pilkottuna siivuiksi, 2 porkkanaa ohuiksi tikuiksi leikattuna, 10 kpl retiisejä renkaiksi leikattuna, 4 dl keitettyä basmatiriisiä, 2 dl kikherneitä purkista, 1 dl kidneypapuja purkista, 2 dl linssejä purkista tai keitä itse kypsäksi, 2 punajuurta raastettuna. Asettele kaunihisti mieleiseesi asetelmaan.
KASTIKE: 1 nippu thaibasilikaa, 1 valkosipuli raastettuna, 1 tlk inkivääriä raastettuna, 1 limen mehu, ¾ dl oliiviöljyä,  1 tl hunajaa, 1 tl jalopenoa silputtuna. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi.
Koristele thaibasilikalla ja seesaminsiemenillä

Lisään tähän pari ravintolasuositusta Helsingistä. Vaasankadun Soi soi on aivan mahdottoman hyvä! Lähes kaikki annokset ovat vegaanisia, ja ne pari, jotka eivät ole voidaan muuntaa vegaanisiksi. Söin aivan ihanan rapeaan pitaleipään kätketyn makupommin sweet and spicy tofu, jossa oli paahdettua tofua, salaatteja, ananasta, kaikenlaisia vihanneksia. Kastikkeet räätälöitiin toiveideni mukaisiksi. Nam!
Kivenheiton päässä Soi soista on Just vege -ravintola, joka on ystävättären kertoman mukaan tasan yhtä loistava. Interiööreiltään poikkeavat toisistaan siten, että. Soi soi on kivan kuppilamainen ja rento ja Just vege vähän klassisempi.
Eikun syömään!



Päivitetty näyttelykalenteri Helsinki
Helsingin galleriat katuosoitteen mukaan
Galleriat Muu Suomi
Helsingin kahviloita
Liity facebookryhmääni
Kiasman ystävät
Ateneumin ystävät
Vegaanimyönteiset ravintolat
Parasta Suomessa, matkailuvinkit
Lähetä vinkit osoitteeseen: galleriakarpanen@gmail.com



Ei kommentteja: