keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Vantaankosken Kuninkaan Lohet; Vanhassa Viilatehtaassa voi suorittaa metsästysluvan virtuaalisesti


                                                                                        fin  english

Vihdoinkin pääsin tutustumaan Vantaankoskelle Kuninkaan Lohet ravintolaan. Vasta parikymmentä vuotta olen sitä suunnitellut, joten oli jo aika. Kosken partaalla nököttävä valkoinen rakennus, vanha viilatehdas, on niin poikkeuksellisen pittoreski näky, että siihen haluaa välttämättä tutustua lähemmin. Vantaankoski on historiallisesti merkittävä. Ympäristö on ollut asuttua jo kivikaudella. Viilatehdas toimi paikalla 1800 luvun alkupuolelta 1960 -luvulle saakka.
Mäen päällä, tien toisella puolella olevassa Kuninkaan kartanossa on tarjolla lounas joka arkipäivä ympäri vuoden.  Kuninkaan Lohet on tilausravintola, mihin moni ohikulkija on saattanut ikäväkseen törmätä yrittäessään nykiä lukittua ovea, mutta kyllä sinne yksittäinkin pääsee. Pitkin kevättä on erilaisia tapahtumia maaliskuusta alkaen ja Viilatehtaalla kesäinen brunssi miltei koko kesän. Olen koonnut tapahtumat blogini loppuun. Seuraa kalenteria.   Paikka on ihanteellinen firman pirskeisiin, häihin, synttäreihin ja ulkomaisten vierailijoiden kestitsemiseen. Matkaa lentokentälle on vain kuusi kilometriä.Vanhan Viilatehtaan sisätilat antavat, mitä ulkoasu lupaa. Lämminhenkinen, ison takan elävöittämä kokoussali hallitsee koskenpartaan rakennusta.  Yläkerrassa on  Maunu Eerikinpojan puulämmitteinen sauna ja Irina Wahlbergin sähkösauna sekä kokoustila.

Puulämmitteinen sauna
Saunaosaston kokoustila. Ylhäällä seppämestari Jouko
Niemisen veistos Kalan luurankoIkkunoista avautuu mahtavat koskinäkymät. Kokoustiloja löytyy kymmenen hengen tiloista 300 henkeen asti, kesäaikaan telttakatosten avulla pihalle levittäytyen jopa 500 hengelle.

Pääkokoussalin voi jakaa kahteen osaan väliseinällä.

 Kaksi isoa parkkipaikkaa antavat mahdollisuuden järjestää vaikka autonäyttely. Paikka taipuu niin moneen, että on helpompi sanoa mitä siellä ei voi järjestää. Käsittääkseni ainoa mikä sieltä puuttuu on nyt niin muodissa oleva pakohuone. Sitä tuskin tuleekaan, sillä suurin osa oheisohjelmista pohjautuu ympäröivään luontoon. Paitsi se virtuaalisen metsästysluvan hankinta, sen voi suorittaa sisätiloissa.

Aktiviteettien välillä on mukava istahtaa baarin oleskelunurkkaan.
Ryhmille on tilauksesta tarjolla liikuntarata metsäpoluilla, kilpailuhenkistä viestiä, leikkimielistä suunnistusta, joogaa SUP-laudalla tai ilman, suppailua, melontaretkeä,valokuvausretkeä, kuninkaallisia ruokakursseja, korun tekemistä, nahkatöitä, jousiammuntaa yms.  vuodenaikojen tai omien mieltymysten mukaan   Metsästystutkinnon voi suorittaa sisätiloissa aidonnäköisillä replika-aseilla metsästyssimulaattorissa.
Ruokapöydän tarjoilut tulevat läheltä, metsästä ja koskesta, on jänistä ja karhua. Melkein täysvegaanina on vähän tylyä kertoa pupujussin ja karhun syömisestä, mutta eikös se ole kuitenkin ekologisempaa kuin kasvatetun lihakarjan popsiminen?

Vääksyläinen pienpanimo on
 valmistanut Kuninkaan Lohet oluen.NYT siirryn niihin tapahtumiin, joihin ei tarvitse kerätä itse mitään ryhmää vaan voi mennä valmiille ja samalla tutustua taloon sisältäpäin.

Tiistaina 1.5  klo 11.00/ 14.00 / 17.00 Vappupäivän buffet Viilatehtaalla  49 €
Sunnuntaina 13.5 klo 11.00/ 14.00 / 17.00 Äitienpäivälounas sekä Vanhalla Viilatehtaalla, että Kuninkaan Kartanolla
Viilatehtaan standup grilli 18.5 ja 25.5. sekä kesäkuussa 15.6   klo 19 -23    59 €
Viilatehtaan kesäinen buffetlounas   18.6  -  10.8   9,50 €/ 15 €


SUOSITTUJA: VARAA ETUKÄTEEN

KUNINKAAN KARTANO


Kuninkaan Kartano

Kuninkaan Kartanon kokoustilat, keltaisen salin ja peilisalin voi yhdistää, jolloin tilaa tulee 150 hengelle.
Keltainen sali

Peilisali 

Näkymä Kuninkaan Kartanon ruokasaliin
Kuninkaan Kartanon yläkerran kokoustila.
 Samassa kerroksessa on myös kaksi saunaa.Kuninkaan Lohet tekee yhteistyötä Vantaankosken muiden yrittäjien kanssa. Kuvissa näkyvät taontatyöt
on tehnyt seppämestari Jouko Nieminen, Vantaankoski


TUTUSTU MYÖS:

Ei kommentteja: